لایه برداری پوست چیست و برای لایه برداری پوست چه کنیم ؟

ساخت وبلاگ

 

لایه برداری پوست چیست و برای لایه برداری پوست چه کنیم ؟

 

لایه برداری پوست

 

 

لایه برداری پوست به فرآیندی گفته می‌شود که در آن سلول‌های مرده از سطح پوست برداشته می‌شوند. به طور کلی این کار به صورت فیزیکی یا شیمیایی انجام می‌شود. در روش‌های فیزیکی خانگی (مثل اسکراب‌ها) یا کلینیکی (مثل میکرودرم ابریژن) با شیوه‌های خاصی سطح پوست را ماساژ می‌دهیم تا سلول‌های مرده به شکل سایشی از روی پوست کنده شوند. در روش شیمیایی، به کمک لایه بردارهای شیمیایی اتصال سلول‌های مرده به پوست را شل می‌کنیم تا از سطح پوست جدا شوند.

پوست ما به طور طبیعی هر 30 روز یکبار سلول‌های مرده را از خود جدا می‌کند تا جا برای رشد و تقسیم سلول‌های جدید باز شود. گاهی سلول‌های مرده به طور کامل نمی‌ریزند. اگر سلول‌های مرده روی پوست جمع شوند، نتیجه‌اش خشکی، پوسته پوسته شدن و انسداد منافذ پوستی است. لایه برداری پوست به شما کمک می‌کند که این اتفاق‌ها نیفتد.

اگر در مورد خاصیت‌های لایه برداری شک دارید یا نمی‌دانید چه شیوه‌های ایمن و موثری برای این کار وجود دارد، نگران نباشید. امروز می‌خواهیم بحث لایه برداری و روش‌های مناسب آن را برای شما توضیح دهیم.

لایه برداری چه خواصی برای پوست دارد؟

لایه برداری از چند طریق باعث زیبایی پوست شما می‌شود:

  • طبق گفته‌ی آکادمی درماتولوژی آمریکا، لایه برداری پوست به شکل موثری باعث درخشندگی و بهبود تاثیرات محصولات مراقبت از پوست می‌شود. چرا که با از بین رفتن سلول‌های مرده، کرم‌ها و سایر محصولات موضعی مراقبتی بهتر جذب پوست می‌شوند.
  • لایه برداری منظم می‌تواند باعث پیشگیری از انسداد منافذ پوستی و کاهش آکنه‌ها و جوش‌ها شود.
  • لایه برداری در بلند مدت می‌تواند تولیدات کلاژن پوست را افزایش دهد. کلاژن عامل اصلی زیبایی، درخشش و جوانی پوست شما است. افزایش این پروتئین باعث بهبود انعطاف‌پذیری پوست و کاهش خطوط ظریف پوستی و افتادگی پوست می‌شود.

 

لایه برداری فیزیکی پوست

لایه برداری فیزیکی، باسابقه‌ترین روش لایه‌برداری است. کیسه‌های آبی رنگ ضخیم و سفیداب که از ایام قدیم در حمام‌های ایرانی حضور داشته‌اند، در واقع ابزارهایی برای لایه برداری هستند. برای لایه برداری فیزیکی راه‌های بسیار زیادی وجود دارد. می‌توانید یک لیف یا اسکراب را به صورت دایره‌وار روی صورت خود بکشید تا لایه‌هایی از روی پوست شما برداشته شود. خوبی لایه برداری فیزیکی سادگی انجام آن است. یادتان باشد که هدف ما در لایه برداری این نیست که لپ‌هایمان گل بیندازد یا پوستمان قرمز شود. قرمزی یا سوزش پوست متعاقب لایه برداری خانگی می‌تواند ناشی از آسیب دیدن پوست باشد پس لازم نیست پوست خود را بسابید! حرکات دایره‌وار ملایم روی صورت به اندازه‌ی کافی موثرند.

برای انجام لایه برداری فیزیکی در خانه می‌توانید از اسکراب‌های آماده استفاده کنید یا از شیوه‌های ساخت اسکراب خانگی که به فراوانی در اینترنت موجود هست کمک بگیرید. همچنین می‌توانید از لیف‌ها، پن‌ها یا پدهای لایه بردار استفاده کنید. اسکراب‌ها در داروخانه و فروشگاه‌های لوازم آرایشی فروخته می‌شوند و حالتی شبیه به کرم دارند. حواستان باشد که اسکراب‌های صورت و بدن با هم متفاوت‌اند و اسکراب‌های بدن معمولاً قوی‌ترند. برخی از اسکراب‌ها به طور اختصاصی برای انواع پوست طراحی شده‌اند که مثلاً اگر پوست حساسی دارید، بهتر است اسکراب مناسب پوست حساس تهیه کنید.

حال که با لایه برداری فیزیکی در خانه آشنا شدید، بیایید در مورد روش‌های کلینیکی صحبت کنیم. البته این روش‌ها در اسپاها و برخی آرایشگاه‌ها هم انجام می‌شوند؛ ولی به شما توصیه می‌کنیم که این موارد را تنها در کلینیک‌های تخصصی جوانسازی پوست انجام دهید. اولاً پیش از انجام لایه برداری‌های کلینیکی لازم است پوست شما توسط پزشک بررسی شود تا روش متناسب با نوع پوست‌تان انتخاب شود. دوماً پزشکان متخصص کلینیک، ابزارها و وسایل لایه برداری را به طور مداوم پایش و بررسی می‌کنند و در صورتی که دچار فرسودگی شده باشد، آن‌ها تعویض یا تعمیر می‌کنند.

برای خرید کرم لایه بردار به سایت کاج شاپ مراجعه کنید.

لایه برداری شیمیایی پوست

  •  

برای لایه برداری شیمایی در خانه می‌توانید از لایه بردارهای شیمیایی موجود در بازار استفاده کنید یا گشتی در اینترنت بزنید و روش‌های ساخت یک لایه بردار شیمیایی با مواد موجود در آشپزخانه را یاد بگیرید. به طور کلی لایه بردارهای شیمیایی خانگی (اگر به شکل درستی استفاده شوند) بسیار موثرتر از لایه برداری فیزیکی خانگی هستند.

لایه برداری شیمیایی همانند روش‌های فیزیکی باید با احتیاط انجام شوند؛ چرا که خطر آسیب رسیدن به پوست وجود دارد. توصیه می‌کنیم که اگر می‌خواهید به شکل منظم از لایه بردارهای شیمیایی استفاده کنید، حتماً با پزشک متخصص پوست در مورد مواد مصرفی، چگونگی استفاده و میزان استفاده از آن‌ها مشورت کنید.

لایه برداری شیمیایی

انواع لایه بردارهای شیمیایی

آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)

این اسیدها شامل گروهی از اسیدهای محلول در آب هستند که معمولاً از میوه‌های قندی استخراج می‌شوند. معروف‌ترین AHAها عبارت‌اند از:

  • گلیکولیک اسید که از نیشکر استخراج می‌شود
  • لاکتیک اسید که در شیر و برخی سبزیجات وجود دارد
  • سیتریک اسید که در مرکبات یافت می‌شود
  • تارتاریک اسید که در انگورها وجود دارد
  • مالیک اسید که از سیب استخراج می‌شود

این اسیدها کمک می‌کنند که لایه‌ای از روی پوست صورت برداشته شود تا سلول‌های جدید و یکدست‌تر از نظر رنگ جای سلول‌های قدیمی را بگیرند. نسبت به سایر اسیدهای استفاده شده برای لایه برداری پوست ، AHAها عملکرد سطحی‌تری دارند.

 

 

بسته به نوع اسید استفاده شده، AHAها می‌توانند در رفع مشکلات زیر کمک کنند:

  • لکه‌های تیره‌ی پوستی مانند لکه‌های ناشی از افزایش سن، ملاسما و اسکارها
  • منافذ پوستی بزرگ
  • خطوط ظریف و چروک‌های سطحی (تاثیر کم)
  • ناهماهنگی در رنگ پوست

بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)

این اسیدها محلول در چربی هستند می‌توانند تا عمق فولیکول‌های مو نفوذ کنند و چربی اضافی و سلول‌های مرده را از درون منافذ پوستی خارج سازند. بتا هیدروکسی اسیدها بیشتر برای درمان آکنه و آسیب‌های پرتوهای مضر آفتاب استفاده می‌شوند. معروف‌ترین BHA، سالیسیلیک اسید است که عمدتاً در درمان آکنه استفاده می‌شود ولی برای بهبود قرمزی و التهاب کلی پوست هم مفید است.

 

 

راه‌های پرکاربرد برای پیشگیری از چین‌وچروک

good boy...
ما را در سایت good boy دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mahdi بازدید : 768 تاريخ : دوشنبه 7 شهريور 1401 ساعت: 21:30